Behang laat los bij de naden

Geplaatst op: 25 januari 2019
Categorie: Behangen


Je behang laat los. Dat kan gebeuren bij behang wat al langere tijd op de wand zit. Maar ook als je nieuw behang niet goed aanbrengt kan het los gaan zitten.

We geven antwoord op de meest voorkomende vragen:

 

Behang laat los bij naden! Hoe maak ik het vast?

Heb je nieuw behang zelf aangebracht en laat het los? Je kan met een plamuurmes het behang voorzichtig losmaken. Maak de behangerslijm op dikte zoals op de verpakking wordt geadviseerd voor het desbetreffende type behang. Daarna smeer je lijm achter de loszittende stukken. Met een vochtige doek of met behangroller strijk je het behang weer recht. Laat laat je het drogen.

Houtlijm, secondelijm of pritstift als alternatief voor behangerslijm raden wij in principe af. De voornaamste reden is dat dit een minder net resultaat geeft. En het behang is later lastig te verwijderen.

 

Twijfel je over de reden van het losse behang?

Als je twijfelt over de reden waarom het behang loslaat, dan hebben we hier nog een aantal tips.

 

Behang laat los door vocht

Het is logisch dat behang loslaat door vocht. Als je het verwijderd gebruik je immers ook een stoomapparaat of plantenspuit met water. Daarmee verdund de lijm en laat het behang los.

Vraag: Gaat het bij u om nieuw behang of behang dat al langer zit? Per soort gaan we daar dieper op in. Laten we snel verder gaan.

 

Ouder behang laat los door vocht

Laat behang los dat al geruime tijd op de muur zit? En vermoed u dat vocht de oorzaak is. Als dat het geval is zie je vaak ook schimmelplekken in het behang. Dit zijn zwarte vlekken die meestal bij de grond het eerst zichtbaar worden. Het wordt dan tijd voor een nieuw behangetje. Voelt het behang ook echt vochtig aan, dan moet er serieus gekeken worden naar de ondergrond. Er moet dan mogelijk een vochtwerende laag aangebracht worden die de muur beschermd tegen vocht.

 

Nieuw behang laat los

Mogelijk heeft u te weinig te weinig lijm aangebracht op de muur. Je moet best veel lijm gebruiken om de zuigende werking van de muur op te heffen. Daarvoor breng je eerst een verdunde lijmlaag aan op de muur.

 

Glasvlies behang laat los bij verven

Laat uw behang los na verven? Vooral bij glasvlies behang geld dat dit strak aangebracht moet worden. Putjes of bobbels lijken vaak niet meer zichtbaar als het glasvliesbehang is aangebracht. Pas als je gaat verven worden ze weer zichtbaar.

Gebruik je verf op waterbasis, dan kan dit er voor zorgen dat de behang loslaat. De lijm wordt namelijk verdund door het water in de verf.

 

Behang is gekrompen en laat los

Sommige behangsoorten krimpen bij het aanbrengen. Daar houden onze behangers vooraf rekening mee. Vooral bepaalde behangsoorten zijn extra gevoelig. Dit verschilt per soort.

 

Hoe lang blijft behang normaal gesproken vastzitten?

Nieuw behang blijft normaal gesproken minimaal tien jaar vastzitten. Mits de ruimtes op een normale manier verwarmd worden en er is geen vochtprobleem is in de woning. 
Advies of een vrijblijvende nodig?

Uw behang laat los maar u twijfelt bijvoorbeeld over de kwaliteit van de ondergrond? Wij denken graag met u mee.

Neem contact op met Frank Peters, 06 13685118 of info@bestebehangers.nl

 

Meer Tips?

Benieuwd naar de verschillen tussen de soorten behang, lees dan dit artikel.  Of wilt u meer weten over de kosten van (laten) behangen? Misschien is dit artikel dan interessant