Vliesbehang laten behangen

Geplaatst op: 22 augustus 2018
Categorie: Behangen

Hotel Bergse Bossen mochten we deze keer als referentie gebruiken. Maar jij bent waarschijnlijk op zoek naar behang of een behanger. Dus hebben we ook tips voor jou.

Je leest ook wat je vooral niet moet doen!

 

Vliesbehang laten behangen of zelf plakken?

Zelf behangen of laten behangen door professionele behangers? Die keus kan je zelf maken na dit praktijkvoorbeeld.

 

Restaurant in Hotel Bergse Bossen in Driebergen- Rijsenburg

Hotel Bergse Bossen was locatie in de mooie bosrijke omgeving vlakbij Utrecht. De klus was voor een vaste opdrachtgever. Dit bedrijf focust voornamelijk op het inrichten van hotels en restaurants. Wij werken vaker voor dit bedrijf en zijn daar blij mee.

 

Spoedklus

Deze spoedklus bestond uit het behangen van drie zijwanden binnen het restaurantgedeelte. We waren na een paar uurtjes weer vertrokken.

 

Vliesbehang met vlies op de rug

Bij deze klus bestond werkten wij met glimmend glad behang met motief. Voor de duidelijkheid bedoelen we met vliesbehang het behang met vlies op de achterkant. De voorkant is van papier.

 

Voordeel van vliesbehang

Het voordeel van vliesbehang is dat je het sneller kan plakken. Behang zonder vlies op de achterkant moet ongeveer 10 minuten weken. Terwijl je bij vliesbehang de muren kan insmeren en daarna gelijk kan plakken.

Probleem

Bij aankomst bleek dat de wanden al eens waren behangen door een ander behangersbedrijf. We hoorden dat er eerst structuurverf onder het behang zat. En dat is een licht bobbelige ondergrond. Het resultaat was in ieder geval niet naar wens en stucadoors moesten de wanden opnieuw glad maken. Hetzelfde ‘oude’ behang lag nog in de container. Daarna zijn wij gebeld of we het met spoed konden oplossen.  

 

Glimmend behang

Wij mochten het behang plakken met als resultaat dat het behang prachtig strak geworden is. Het glimt mooi met het licht erop van een spot of de zon.

 

Hoe krijg je het beste resultaat bij het aanbrengen van Vliesbehang

100% gladde ondergrond. Dat is de allerbelangrijkste tip. Een stofdeeltje lijkt een steen onder vliesbehang. Ook korreltjes of vuilresten in de lijm worden duidelijk zichtbaar als je die laat zitten. Voordat je begint met een volgende baan moet je dus eerst kijken of de eerste baan compleet glad is.

 

Prijs voor vliesbehang laten behangen

Wat de prijs is voor schilderwerk en laten behangen is afhankelijk van de klus. Bij dit project ging het om behang met motief. Daar rekenen we normaal gesproken 40 euro per rol voor inclusief btw.

 

ik wil direct een offerte

 

Ik heb een vraag: 06 13 68 51 18

Liever eerst meer informatie over de prijs? Lees dit blog over de prijs van schilderen en behangen


glimmend vliesbehang aanbrengen

resultaat glad vliesbehang

vliesbehang laten aanbrengen

controle tijdens plakken vliesbehang

 

Ga terug naar de homepage

of lees dit blog over de prijs van behangen en schilderen