Vliesbehang of glasweefsel, Wat is het verschil?

Geplaatst op: 22 januari 2018  •  Categorie: Behangen

We krijgen regelmatig de vraag om als behangers advies te geven over vliesbehang, glasweefsel of papieren behang. Daarbij starten we met een korte uitleg per soort behang.

Vliesbehang

Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.

Glasweefsel behang


Glasweefsel moet je na het behangen altijd nog sausen en kan in iedere gewenste kleur. Glasweefsel is wel heel sterk en goed om scheuren in de muur te overbruggen. Een groot voordeel is dat als je er op uitgekeken bent, je het gewoon weer opnieuw saust. Je hoeft het dus niet eerst opnieuw te behangen.

Glad glasweefsel behang / Renovlies

Verder is er glad glasweefsel behang, ook wel renovlies genoemd. Deze kan je laten zitten op het moment dat je een nieuw behangetje zou willen. Je kan er dus gemakkelijk overheen plakken. Bij renovlies geld wel dat de ondergrond heel glad moet zijn. Verder zijn de banen vaak 1 meter breed en dat is zelf voor de geoefende behanger best wennen.

Wat is dan het voordeel van vliesbehang?

U vraagt zich misschien af waarom je bijvoorbeeld voor vliesbehang zou moeten kiezen in plaats van papier behang? Daarbij komen we terug op het grote voordeel van vliesbehang. Het is namelijk gewoon papieren behang met een rug van vlies. Dat hoeft bij het aanbrengen niet te weken. Normaal papieren behang moet namelijk eerst 10 minuten weken nadat het ingelijmt is. Daar verlies je dus veel tijd mee. Bij vliesbehang smeren we de muren in en kunnen we direct beginnen met behangen.

Vliesbehang verwijderen

Het tweede voordeel is dat vliesbehang na de tijd veel makkelijker te verwijderen is. Nu twijfel je misschien nog. Maar dat verandert als je straks weer een nieuw behangetje wilt. Als je over een paar jaar het behang van die kamer moet afhalen ben je maar wat blij als je in een half uur klaar bent in plaats van een halve dag.

Ondergrond van behang

Als afsluitende tip willen we graag meegeven dat bij alle soorten behang geld dat de ondergrond heel glad moet zijn. Op die manier wordt het resultaat het mooist. Daarvoor hebben we speciale machines zodat de muur en het behang van uw woning of kantoor super strak wordt.

 

U bent behang aan het kiezen maar u twijfelt bijvoorbeeld over de kwaliteit van de ondergrond? Wij denken graag met u mee.
Neem contact op met Frank Peters, 06 13685118 of info(@)bestebehangers.nl

 

Renovlies aanbrengen

 

Aan de rechterkant zie je dat de renovlies is aangebracht. Aan de rand is een kleine golf in het vlies te zien. Dat trekt er binnen een dag uit. 

Renovlies op de wand

 

Renovlies Slaapkamer