Vliesbehang aanbrengen

Geplaatst op: 12 juli 2017
Categorie: Behangen

Vliesbehang aanbrengen en sauzen binnen een nieuwbouwwoning is voor ons altijd een mooi project. Kijk maar eens naar de foto’s om te zien hoe mooi strak de kamers afgewerkt zijn. Het is het puntje op de i en onmisbaar in een nieuwe woning. We mochten dit project laten zien als referentie. Leest u mee?

​Waarom vliesbehang aanbrengen?

Vliesbehang is niet alleen mooi maar ook helemaal in. Steeds vaker krijgen we de vraag de wand strak (zonder motief) af te werken. Daarna zijn de wanden in de kamers gesausd.

Direct sauzen?

De bewoners vroegen zich af of de wanden ook direct gesausd konden worden. Natuurlijk is dat een mogelijkheid, alleen mis je dan de laag die als soort van beschermhuid fungeert. Daarom werd er uiteindelijk toch gekozen voor vliesbehang als sterke onderlaag. 

‘Werkende’ muren in nieuwbouw

Vooral in nieuwbouwhuizen 'werken' de muren. Daardoor ontstaan er in de loop van de tijd vaak (lichte) scheurtjes in de muren. Door vliesbehang als onderlaag te gebruiken zie je daar echter niets van. De afwerking gaat dus uiteindelijk veel langer mee. Voor de bewoners is het fijn te weten dat ze lange tijd vooruit kunnen en straks niet alles weer overhoop moeten halen. 

Muur beschermen tegen stoten

Op uitwendige hoeken kan stucwerk afbrokkelen. Maar ook midden op de muur is dat zeker mogelijk. Het is dus oppassen als bijvoorbeeld de kinderen met het kinderwagentje tegen de muur botsen. Ook daarom wordt gekozen voor het aanbrengen van vliesbehang

Renovlies - Wist u dat?

Vliesbehang wordt ook wel renovlies genoemd. En dat woord is weer afkomstig van renovatievlies behang. Dit soort behang werd in eerste instantie namelijk veel gebruikt om muren te renoveren. Daarvoor was een heel sterk soort behang nodig. 

​In de volksmond wordt vliesbehang ook wel gladde scan genoemd. Al is scan officieel voorzien van ruitjes of bubbeltjes.

​Tevreden bewoners

De woning was nog leeg en dat maakte het een fijne klus voor ons als behangers. De wanden in keuken, kamer, slaapkamers en zolder zijn glad gemaakt. Daarna zijn deze voorzien van vliesbehang en vervolgens gesausd. Ook het schilderen van de trappen hoorde binnen dit project. 

Het resultaat daarvan mochten we van de bewoners in de vorm van foto’s en tekst op de website plaatsen. Ze waren blij met het resultaat en daarom willen we hen op deze manier bedanken voor het mooie beeldmateriaal als referentie. 

Meer weten?

U wilt vliesbehang aanbrengen / of schilderen? Vliesbehang is op veel plaatsen te koop en wij denken graag met u mee. Neem contact op met Frank Peters, 06 13685118 of stuur een mailtje via het contactformulier. U ontvangt dan snel een reactie. 

 

Schilderen zolderkamer

Geschilderde zolderkamer

Vliesbehang aanbrengen

Vliesbehang keuken

Voorbereiden behangen

Vliesbehang oftewel renovlies aanbrengen

Zolder schilderen

Prachtig geschilderde zolderkamer

Slaapkamer voorbewerken

Slaapkamer renovlies behang en saus

Trapopgang schilderen

 

Benieuwd naar tips over kosten van behangen? Lees dan dit blog