Behang kiezen - Tips

Geplaatst op: 13 oktober 2016
Categorie: Behangen


Je hebt behang uitgekozen dat echt bij jou past. En je hebt een kennis die dat voor jou gaat plakken. Alleen lijkt het behang op de wand toch anders geworden dan dat jij in gedachten had…..en als je het aan je vrienden laat zien valt er een stilte. 


Als behangersbedrijf delen wij daarom graag wat gratis tips.Behang kiezen:


Allereerst is het kiezen van behang is een zaak van smaak. Wat de één mooi vind, vindt de ander lelijk. We laten dat dus graag aan u zelf over. Kiest u voor duur of goedkoop behang, zonder patroon of fotobehang, lees eerst de volgende tips voordat u het behang gaat kopen.Behang adviezen:


Zijn de muren glad genoeg?

Kiest u voor een glad en glimmend soort behang, dan moeten de muren ook echt super glad zijn. Dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Zijn de muren niet glad? Kies dan een ander soort behang, of laat eerst een goede stukadoor langskomen.

Oude muren

Gaat u op oude muren behangen die niet helemaal glad zijn, kies dan een dik behang met wat structuur. Dit camoufleert enigszins.

Behang als onderlaag voor sauzen
Niet behangen maar wel direct sauzen? DOE DIT NOOIT. Omdat muren werken komen er altijd scheuren in. Dit zie je door de saus heen. Bovendien is de stuclaag niet sterk genoeg voor stoten. Er knapt dan een stukje stucwerk uit. 
Voorzie kale muren die je wilt sauzen daarom eerst van scan of renovlies (gladde scan) Hierdoor krijg je een sterke laag op de muur die ook nog eens schuuroverbruggend is. Deze kunt u daarna in elke gewenste kleur sauzen die veel langer mooi blijft.

U bent behang aan het kiezen maar twijfelt u over de kwaliteit van de ondergrond? Wij denken graag met u mee.
Neem contact op met Frank Peters, 06 13685118

 

Lees ook het artikel: Wat kost behangen eigenlijk?
 of Tips over het verwijderen van behang