Wat kost behangen?

Geplaatst op: 10 april 2020
Categorie: Behangen

Wat kost het om een huis te laten behangen of schilderen? Daarover worden we regelmatig gebeld.


Update artikel: 10 april 2020

PRIJS BEHANGEN SCANVLIES EN RENOVLIES

Hiervoor hanteren wij een richtprijs van 18 per m2 incl. btw. en daar zit normaal gesproken alles bij in. Te denken valt aan het behang, lijm, saus en het arbeidsloon.


Natuurlijk hangt de prijs af van het soort werk. U begrijpt dat je in een woonkamer meer m2 behangt dan een trapopgang, dus heeft dit ook invloed op de prijs

 

PRIJS BEHANGEN ZONDER MOTIEF

Bij behang zonder motief kunt u denken aan 35 euro per rol. Dit is bij een rol van 10 meter lang en 53 centimeter breed. We gaan er vanuit dat u zelf het behang aanlevert.


PRIJS BEHANGEN MET MOTIEF

Behangen met motief kost meer tijd en komt op 45 euro per rol inclusief btw. We gaan er vanuit dat u zelf het behang aanlevert.


Behangen jullie over oud behang heen?

Nee. Dat doen we niet omdat kwaliteit op de eerste plek komt. Om dat te garanderen moet de nieuwe laag over een goede ondergrond geplakt worden.


Zit het verwijderen van behang bij de prijs in?

Nee. Dat zat niet bij de prijs in. Dat is bewust gedaan omdat het niet te voorspellen is hoe lang het duurt om het oude behang te verwijderen. Daarnaast is het prima zelf te doen. Lees ook deze Tips over het verwijderen van behang


Werken jullie ook met een prijs per uur?

Ja. Een professionele behanger inhuren kost 40 euro per uur exclusief btw.


Is de prijs anders voor een nieuwbouw of renovatie?

Ja. De btw is anders. Voor nieuwbouw is dat 21% btw en voor renovatie is dat 9% btw.

 

Wordt de prijs anders als je naast behangen ook laat schilderen?

Ja. Naarmate een klus groter wordt kunnen we andere prijzen rekenen.


Is de prijs afhankelijk van de plek binnen de ruimte?

Ja. De prijs verandert afhankelijk van de plek binnen de ruimte. Rechte wanden kunnen we sneller plakken dan bijvoorbeeld een trapgat of plafonds.

 

wat kost schilderen en behangen?

Naast behangen krijgen we vaak vragen over de kosten als er naast behangen ook schilderwerk moet worden gedaan. Daarvoor hebben we een speciaal artikel gemaakt: Wat kost een schilder? - En hoe wordt de prijs door een schildersbedrijf berekend. Dat lees je hier.

 


SAUZEN

Om verrassingen te voorkomen willen we u vast vertellen dat als er donkere kleuren gesausd worden, dit iets extra kost omdat donkere muurverf duurder is en meestal 2x moet gebeuren.


WAT ONDERSCHEID ONS VAN ANDERE BEDRIJVEN?

Door de naam van de website lijken we te zeggen de beste behangers van Nederland te zijn. Dat zeggen wij niet, maar willen we wel zijn.

Wij doen altijd ons best goed werk te leveren voor een eerlijke prijs. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en we overleggen voor de tijd alles goed met u.

U krijgt wat u wilt zodat u tevreden bent met het resultaat. Nuchter gezegd werkt dit gewoon het best voor beide partijen.


TARIEVEN behanger en schilder

De genoemde tarieven zijn richtprijzen. We gaan uit van omgeving Urk, Tollebeek, Emmeloord, Kampen, Lelystad en Almere.

Wilt u dus u een goede en eerlijke offerte, bel ons voor een afspraak en we komen graag langs om te bespreken wat uw wensen zijn. Waar nodig is geven we advies.

 

ik wil direct een offerte

Mis het voordeel niet. Bel 06 13 68 51 18 of mail naar info@bestebehangers.nl voor een offerte!Misschien ben je ook geinteresseerd in dit artikel: Behang kiezen? Lees deze tips van een vakman

wat kost behangen en hoe wordt de prijs bepaalt

wat kost het inhuren van een schilder